Först och främst

Stort grattis till bröllopet!

Här kommer du att hitta all den information du behöver om ni vill ge mig äran att bli er bröllopsfotograf. Sedan fyller du i kontaktformuläret längst ner och så återkommer jag inom 1-3 arbetsdagar. Kom ihåg att kolla i skräpposten efter mitt mail.

OM MIG

I mina bröllopsbilder hittar du alltid en avslappnad och naturlig känsla. Tillsammans med en spektakulär natur såsom berg, vatten och skog.

Att få ta del av något som detta, är det vackraste jag vet. Jag har fotat bröllop sedan 2014 och är nu uppe i över 25 bröllop. Jag älskar känslan och ljuset i mina bröllopsfoton och att få låta er vara precis dom ni är under vår tid tillsammans på er stora dag.

Jag älskar vintern och drömmer om ett vinterbröllop. Har energi för tre som ofta smittar av. Jag tycker de bästa bilderna blir till när ni är bekväma och i er lilla kärleksfulla bubbla, när ni inte vet om att jag fotar er. En dans i solskenet, ett stryk på kinden och en djup ögonkontakt med varandra och inte med kameran är sånt som gör mig helt knäsvag! Jag fotograferar helt enkelt dokumentärt, varenda ögonblick under er stora dag och ofta sånt som ni själv inte visste hände. Jag har en känsla för ljus och natur som blir en viktig del i bilderna.

Vill ni föreviga er dag i djupa, och känslofulla bilder i en fantastisk natur?
Vill ni att någon som är
professionell och personlig och som brinner för just detta ska göra det åt er? Vill ni att det ska vara lugnt och naturligt men samtidigt superkul medans vi gör det? När som helst under året? 
Då har ni kommit rätt!

TRE SENSTE BRÖLLOPSHISTORIERNA:

Bröllopsfotograf Umeå

SÅ GÅR DET TILL:

FÖRBEREDELSER & FIRST LOOK

Det bästa jag vet är att få följa med ända från början. Fånga det där pirret och förväntan inför dagen. När du har blivit fixad och när brudtärnorna hjälper dig med klänningen. Kanske till och med när brudgummen är hos frisören? Detta är bilder som är väldigt uppskattat att kunna minnas tillbaka till och knyter samman hela dagen.

Northern wedding stories

VIGSEL

Under vigseln försöker jag alltid hålla mig så tyst och osynlig som möjligt, utan ljud på kameran och oftast helt utan blixt. Om jag får er och prästens godkännande så rör jag mig tyst och fritt runt om i kyrkan för att få med alla händelser, såsom en fallande tår från svärmors kind eller gästernas gapskratt då syskonbarnet gjort något kul. Och såklart ringbytet och er första kyss. Utanför efter vigseln står jag redo tillsammans med era gäster tills ni dundrar ut genom dörrarna och välkomnas som man och fru. Sedan smyger jag runt och fotar alla kramar och allt vad som kan hända. Och så var ni gifta! Man och fru. Känner ni känslan? Pirret? Det gör iallafall även jag!

PORTRÄTT

Först av allt. Ni behöver inte känna att ni inte är vana att stå framför kameran! Det brukar flyta på naturligt och hur fint som helst när vi väl står där, annars hjälper jag er på vägen! Jag fotar rätt så spontant och er uppgift är att bara att stå i er egna lilla kärleksfulla bubbla och fokusera på varandra. Avsätt minst en timme till endast porträttfotograferingen, räkna även med tiden som det kommer ta att ta oss till platsen vi ska fota på när ni börjar med ert körschema för dagen. Jag har vart på plats där ni vill fotograferas och testfotat i förväg, för att hitta det bästa ljuset och miljön och för att slippa skarpt ljus som sällan blir smickrande varken för er eller på bild. Spöregnar det? Då har vi en plan B. Duggar det? Fytusan så romantiskt!

Northern wedding stories
Bröllopsfotograf umeå

Middag & fest

Är det så att ni verkligen vill ha med allt, att inget ska glömmas att dokumenteras för det är ju ändå trots allt kanske största dagen i ert liv, och ni vill ha med fotograf under middagen och kanske till och med under festen så hänger jag mer än gärna på! Jag fotar lite mingelbilder på alla som är där utan att missa någon, bilder på er fina dukning som ni lagt ner så mycket tid och kärlek på att få så som ni fantiserat om. Maten, tårtan, de fantastiska och ofta tårfyllda talen från föräldrarna eller de pinsamma talen från er käraste vän, glädjetårarna och gapskratten. Pussarna på kinden från alla gäster när Man eller Fru lämnat bordet och allt annat fantastiskt som kan hända när man samlat alla sina nära och kära för att fira och slå klackarna i taket. Och det bästa jag vet om tiden finns, låta er försvinna ut i solnedgången för yttligare några fler porträttfoton i det fantastiska kvällsljuset som endast solnedgången kan erbjuda.

HUR GÅR BOKNINGEN TILL?

Ni fyller i kontaktformuläret nedan och jag svarar inom 1-3 arbetsdagar. Kom ihåg att kolla er skräppost då mina svar ibland kan hamna där.

Är jag ledig ert datum så skriver jag upp det och skickar ett kontrakt ni får fylla i och så skickar ni tillbaka min kopia. Tillsammans med kontraktet skickar jag er bokningsfaktura som är på 25% av det paketet ni valt, när fakturan är betalt är ert datum låst. Bokningsavgiften är inte återbetalningsbar ifall något skulle hända just för att jag håller ett datum och tackar nej till andra erbjudanden.

Bokningen har gått igenom och nu finns jag tillgänglig för er när ni vill, jag har sett många olika bröllop genom åren så skulle ni ha någon fundering om vad som helst så tveka aldrig på att höra av er, jag finns här för er. Vi bokar in vår träff och provfotografering 2-3 månader innan ert bröllopsdatum och sen är det dags, ER STORA DAG!

DIN INVESTERING

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Jag blir ofta bokad långt i förväg så iallafall ett år innan högsäsongen Juni-augusti. Men hör gärna av er om ni är intresserade ändå, kanske har jag fått en sen ombokning just på ert datum.

Vill ni boka mig någon annan tid på året som inte är under högsäsongen rekommenderar jag att skicka er förfrågan iallafall ett halvår innan.

Ja, självklart! Jag reser var som helst för att föreviga kärleken! I alla mina bröllopspaket så ingår reseersättning inom Sverige. Skulle ni vilja ge mig äran och förverkliga en av mina drömmar att få fota ert bröllop utomlands, hör gärna av er så kommer vi på något specialerbjudande som kommer glädja oss båda.

I alla mina paket ingår ett konsultationsmöte och en provfotografering. Allt detta bara för att ni och även jag ska känna oss så bekväma som möjligt och så allt flyter på naturligt under er dag. Ni kommer känna hur det är att stå framför min kamera, att det inte alls blir stelt och uppställt och att det verkligen är sant att ni inte behöver vara vana att fotograferas.

På mötet så går vi igenom varje steg under er dag så jag är väl förberedd på allt som kommer hända och går igenom eventuella backup planer.

Detta bokar vi två till tre månader innan ert bröllop. Antingen sitter vi på ett fik eller så far vi till platsen ni kommer fota era bröllopsporträtt eller vigselplatsen. Mötet tar ca 1-2 timmar och jag bjuder på något lätt.

Jag innehar F-skattsedel och alla priser är inkl moms. En bokningsfaktura på 25% skickas i samband med bokning och den är inte återbetalningsbar pga att jag håller ett datum för er och tackar nej till andra jobb. Skulle något hända så som Covid-19 2020-2021 och ni måste skjuta på ert bröllop så står fortfarande bokningen kvar och vi hittar ett datum som fungerar för er och mig. Bokningsavgiften betalas inte tillbaka vid avbokning.

Resterande belopp av ert paket betalas när ni vill men senast i samband med er bildleverans. All betalning sker via faktura.

Nej, jag skickar inga rawfiler. Jag redigerar alla bilder som ni får skickade till er.

Jag har valt att skicka de flesta av alla bilder som blivit fotograferade under dagen i alla mina paket. Därför är det svårt att säga hur många bilder det blir per bröllop, men jag brukar vara väldigt generös på klicka knappen, haha! Det jag sållar bort är oskarpa och liknande bilder.

Ni får ett smakprov 1-2 dagar efter bröllopet på ca 15 bilder som ni kan använda som ”tack för att ni kom”. 

Alla digitala bilder är redigerade och klara efter 4-6 veckor som ni får i ett vackert webbgalleri som går att dela med nära och kära.

Sedan när hela betalningen är gjord så får ni hem ett paket med överraskning och ett fint usb att förvara alla era bilder på.

Vill ni beställa utskrifter via mig så får ni höra av er så fixar jag det.

Jag är ingen bröllopsvideograf och kommer alltid att lägga största prio i att fotografera. Men i mitt största bröllopspaket erbjuder jag nu en ”Highlight film” och det innebär att jag kommer filma små snuttar emellanåt och klippa ihop till en max fem minuters video med musik.

Detta kan då vara små snuttar på förberedelserna, first looken, små stunder under vigseln när jag inte fotograferar (kan inte lova att jag hinner filma klippen så som in och utgång, ringbytet och första kyssen då jag väljer att prioritera foton kring detta.) sen lite under porträtten, skål, middag och festen.

Detta är något jag erbjuder som en bonus för att ni väljer mitt största paket. Ska ni ha en videograf på plats som filmar hela dagen så erbjuder jag ett fint bildspel med musik istället och överlåter filmandet till den personen.

Jag har aldrig varit tvungen att avboka ett bröllop pga sjukdom och är extremt sällan förkyld eller sjuk, inget skulle någonsin kunna stoppa mig för att föreviga ett bröllop (jag har till och med fotat ett bröllop med gips på min högra hand) om så inte brudparet tycker att det skulle vara en risk för sina gäster. Isåfall så är jag medlem i ett stort fotografnätverk och jag hjälper er att hitta en ny likgilltig fotograf.

Men så mysigt, visst? Jag själv skulle nog önska regn på mina bröllopsporträtt just för att ljuset blir helt perfekt och tänk va fina bilder man kan få tätt intill varandra under ett genomskinligt paraply!

När jag letar fotoplatser så kollar jag också alltid efter stora träd man kan skydda sig från regn under fotograferingen. Och självklart har vi en backup plan eller två om eventuell inomhusfotografering, det pratar vi om under vår träff innan ert bröllop.  

Det bästa jag vet är bröllop och att fotografera bröllop så skulle jag få den frågan innan eller under er bröllopsdag så kommer jag självklart vilja stanna. Det kommer kosta 2000kr inkl moms per timme eller så utökar vi paketet till det större.

Brudbukett

KEBNEKAJSE - 4H

Förberedelser & first look, vigsel & porträtt.

 • Provfotografering & bröllopsmöte.
 • Noga utvalda platser för fotografering i bästa ljus & omgivning.
 • Stort antal digitala & redigerade bilder.
 • Reseersättning inom hela Sverige.

PRIS: 12.500:-

Brudbukett

K2 - 8H

Förberedelser & first look, Vigsel, porträtt & middag.

 • Provfotografering & bröllopsmöte.
 • Noga utvalda platser för fotografering i bästa ljus & omgivning.
 • Ett stort antal digitala & redigerade bilder.
 • Ett fotoalbum i linne.
 • Reseersättning inom hela Sverige.

PRIS: 22.000:-

brudbukett

MOUNT EVEREST - 12H

Tolv timmar. Detta är ett paket för er som inte vill missa något & vill kunna blicka tillbaka på minsta lilla detalj! Från förberedelser till sent på natten!

 • Provfotografering & bröllopsmöte.
 • Fotoalbum i linne.
 • Noga utvalda platser för fotografering i bästa ljus & omgivning.
 • NYHET! En hilightfilm från dagen.
 • Reseersättning inom hela Sverige.
 • MINST 1500 st digitala & redigerade bilder.

PRIS: 35.000:-

LOVE IS NOT CANCELLED

När det inte blev som planerat, igen. Oavsätt hur er dag blir så är ändå bilderna det som förevigar alla minnen. Jag tycker inte man ska behöva utesluta detta varesig det blir 8, 50 eller 150 gäster på ert bröllop. Därför vill jag erbjuda ett mindre paket men som ändå innehåller allt fast i en mindre omfattning.

Två sammanhängande timmar (Exempelvis Vigsel & Porträtt)
Minst 1oo digitala bilder.
Detta paket går endast att boka under 2021.
Reseersättning ingår ej utanför Västerbotten.

Coronabröllop

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄR:

Tillgängliga tider 2021 MAJ - SEPTEMBER
6 datum kvar 50%
TILLGÄNGLIGA TIDER 2022 MAJ - SEPTEMBER
10 datum kvar 20%

Kontaktformulär

@NORTHERNWEDDINGSTORIES

© Sanna Melander, Northern Wedding Stories 2021