Miranda & Kim, Vindeln 2019

Miranda & Kim

Miranda & Kim anlitade mig som fotograf och redan vid första mailet insåg jag att vi var en ”perfect match”. Dom var så härliga och genuina, var noga med hur detaljerna och känslorna i ALLT skulle vara. Och deras kärlek för varandra är verkligen något att se upp till. Sättet Kim ser på Miranda när vi senare på sommaren hade vår första träff, bubblade bara av lycka och ni vet dedär som nästan bara finns på film? Så var dom två varje sekund bredvid varandras sida.

Jag anländer till ”Hotell Forsen” i Vindeln där dom och de närmsta gästerna redan hade tillbringat natten och där vi skulle börja fota förberedelser klockan 9.00 den 29/6-2019. Jag kommer in till en nervös Miranda och kort där efter anländer makeup artisten och frisören och det hela satte igång. Miranda, jag, videografen, två stylister och tre brudtärnor var i Mirandas svit och vi fotografer förevigade allt. Det var så många fantastiska känslor i dedär rummet under dessa timmar och när Miranda var klar så såg hon sådär sagolikt vacker ut. Sedan gick vi fotografer ner och fotade hennes blivande man och hans best mans, lokalen och sen gick vi upp igen för då var det dags att ta på klänningen. Allt var så vackert och kommer aldrig glömma känslorna i detdär rummet när jag tänker tillbaka till denhär dagen. 

Sedan skyndar vi oss ut för att fota first look. Kim står redo och väntar och efter ett tag knackar Miranda på hans axel och han bryter ut i lyckotårar. Bästa reaktionen man kan önska sig. Vi fotar lite bilder en stund och sedan kommer deras brudtärnor och bestman’s med bubbel och vi fotar dom alla tillsammans. Efter detta var det dags för vigsel, inte ett öga torrt under hela den tiden. Dom dansar ut ut kyrkan till deras låt som spelas flera gånger under dagen lyfter alla till dans. Vi åker tillbaka till hotellet för brudskålen på verandan där dom gjorde något annorlunda. Alla gäster fick skriva en lapp och sätta på ett snöre till en heliumballong där dom skrev adress till brudparet och en lyckoönskning eller uppgift. Som alla sedan släppte upp i luften och som förhoppningsvis en dag skulle hitta tillbaka till brudparet. Middagen, talen, tårtan var också helt perfekt och det bjöds hela tiden på dans. Denna kväll var allt annat än stel. Vi smög ifrån alla gäster i kvällssolen och fotade porträtt innan dom skulle gå igenom en tunnel av tomtebloss till logen som hotellet äger, där dom dansade deras första dans som man och fru. Sedan var det fest ända till tidigt på morgonen. Och detta var nog det bästa bröllopet jag vart med om. 

© Sanna Melander, Northern Wedding Stories 2020