I strive for more than just taking photos of people. I want you to look at these photos for years and remember the feeling, the moments between the clicks of my camera and the place you were in your heart.

My way of photography

”Beloved photography technique” + dokumentärt.

Jag har alltid från grunden fotograferat dokumentärt. Vilket betyder att man stävar efter att fånga stunden, en rörelse eller en känsla, precis när det händer. Istället för att ställa upp er framför kameran och säga ”se glada ut”. Jag kom över en teknik att fotografera på som strävar efter att skapa en bild av ett speciellt tillfälle som mina kunder sedan ska värdesätta i en hel LIVSTID! Tack vare känslan ni hade och upplevelsen ni fick när bilden togs. Tillsammans med dessa två tekniker så har jag lärt mig hur jag ska få fram en känsla från vem som helst, helt naturligt, när som helst. Och nu ska jag berätta en hemlighet, att det är precis det som gör mina bilder unika och äkta.

Hos mig kommer ni inte behöva känna er obekväma över att det ska kännas stelt eller att ni är ovana framför kameran. Med dessa två tekniker så kommer ni få något mer än bara bilder att älska för all framtid. Ni kommer även få en upplevelse ni sent ska glömma. 

Har ni nånsin kollat på en bild och lyckats känna känslan i den stunden bara av att titta på bilden? ”Beloved photography technique” är en teknik jag använder mig av och för att få fram allt detta jag pratar om genom små enkla uppdrag. Tillexempel be er att hålla om varandra, blunda och tänka tillbaka till stunden ni blev kära i varandra.

Och så vidare.

Bröllopsfotograf Örebro

Fotograf Umeå

Jag antar att ni är här för att ni vet hur viktigt det är att hitta rätt fotograf som inte bara bildstilen passar in på, utan även personligheten. Så jag tänkte ta tillfället i akt och berätta lite om mig.

Jag heter Sanna Melander, är 29 år gammal och bor i Örebro tillsammans med min lilla Staffe och sambo. Är ursprungligen från de norrländska skogarna men har nyligen hittat min kärlek i livet som fick mig att lämna mitt älskade Norrland, men namnet Northern Wedding Stories lever kvar för det är där jag har mina rötter! 

Kaffe och prosecco är livsglädje. Och jag står för att alla har lika värde, människor som djur och käkar gärna vegetariskt

Jag är den som antingen ligger och ser flera säsonger av en serie eller som får kli på kroppen av att inte ha något inplanerat, alltså en som gillar att ha många bollar i luften. Gillar att möblera om lägenheten fyrahundraelva gånger för inredning är också ett stort intresse. Annars på fritiden så älskar jag såklart att vara ute i naturen och vandra, laga mat, tälta och allt där till. Ni hittar mitt konto för de på @outnorthwithsanna.

Jag är väldigt envis så när jag bestämt mig för något så ser jag till att det blir så. Annars är jag väldigt avslappnad, sprallig, givmild, lyhörd och pratsam. Får ofta höra att det smittar av sig.

  • FEM SNABBA (är inte så bra på att hålla mig kort)
  • Drömresemål: Har ju faktiskt aldrig vart utanför Sverige på grund av flygrädsla (fast som jag inte längre har) och klaustrofobi men vill till Island eller USA, typ helst igår!
  • Gillar inte värme, har hellre -25 än +25.
  • Nattugla. Kan inte somna före klockan 01 även om klockan ringen 04.40 de flesta dagarna för mitt huve är som kreativast på kvällen och älskar att börja tänka på sånt som hur tvättmaskinen fungerar osv.
  • Har extremt, då menar jag extreeemt, dåligt vardagsminne minne. Så jag skulle ändå inte komma ihåg det jag legat och tänkt på som jag skrev ovan. Men jag har alltid almanackan och massa lappar med mig vars jag än går.
  • Kan sitta i flera timmar i streck med något jag gillar exempelvis att redigera bröllopsbilder och komma på att jag inte ätit något på hela dagen.

© Sanna Melander, Northern Wedding Stories 2023