Jag strävar efter mer än att bara ta foton på människor, jag vill att du ska titta på dessa bilder i flera år och minnas stunderna mellan klicken från min kamera och platsen ni befann er på i era hjärtan.

Sättet jag fotograferar på

”Beloved photography technique” + dokumentärt.

Jag har alltid från grunden fotograferat dokumentärt. Vilket betyder att man stävar efter att fånga stunden, en rörelse eller en känsla, precis när det händer. Istället för att ställa upp er framför kameran och säga ”se glada ut”. Jag kom över en teknik att fotografera på som strävar efter att skapa en bild av ett speciellt tillfälle som mina kunder sedan ska värdesätta i en hel LIVSTID! Tack vare känslan ni hade och upplevelsen ni fick när bilden togs. Tillsammans med dessa två tekniker så har jag lärt mig hur jag ska få fram en känsla från vem som helst, helt naturligt, när som helst. Och nu ska jag berätta en hemlighet, att det är precis det som gör mina bilder unika och äkta.

Hos mig kommer ni inte behöva känna er obekväma över att det ska kännas stelt eller att ni är ovana framför kameran. Med dessa två tekniker så kommer ni få något mer än bara bilder att älska för all framtid. Ni kommer även få en upplevelse ni sent ska glömma. 

Har ni nånsin kollat på en bild och lyckats känna känslan i den stunden bara av att titta på bilden? ”Beloved photography technique” är en teknik jag använder mig av och för att få fram allt detta jag pratar om genom små enkla uppdrag. Tillexempel be er att hålla om varandra, blunda och tänka tillbaka till stunden ni blev kära i varandra.

Och så vidare.

Bröllopsfotograf Umeå

Bröllopsfotograf Umeå

Hej på er! Jag antar att ni är här för att ni vet hur viktigt det är att hitta rätt fotograf som inte bara bildstilen passar in på, utan även personligheten.
Så jag tänkte ta tillfället i akt och berätta lite om mig.

Jag heter Sanna Melander, är 27 år gammal och bor i Umeå tillsammans med min sambo.

Vi har inga barn, men som jag tjatat under våra fem år tillsammans. Men jag har lärt mig att med min karl så får man köra tvärt om metoden så nu har jag slutat prata om det så det kanske kommer om några år då. Jag är uppväxt med alla möjliga sorters djur men så flyttade karln in och säger att han är allergisk så några såna får jag inte heller ha. Men jag är den som sätter mig på huk och börjar prata bäbis-språk när jag ser en hund eller katt på gatan. Kaffe och prosecco är livsglädje. Och jag står för att alla har lika värde, människor som djur och käkar helst vegetariskt

Jag är den som antingen ligger och ser flera säsonger av en serie eller som får kli på kroppen av att inte ha något inplanerat. Alltså en som gillar att ha många bollar i luften, så när jag inte jobbar med mitt företag så är jag fruktchef på en Ica butik här i Umeå. Eller så internetshoppar jag och möblerar jag om våran lägenhet för fyrahundraelfte gången för det kan vara bland BÄSTA jag vet! Annars på fritiden så gillar vi att köra skoter vintertid.

Jag är fruktansvärt envis så när jag bestämt mig för något så ser jag till att det blir så. Annars är jag väldigt avslappnad, sprallig, givmild, lyhörd och pratsam. Får ofta höra att det smittar av sig när man fotograferas av mig, så det är ju bra.

  • FEM SNABBA (är inte så bra på att hålla mig kort)
  • Drömresemål: Har ju faktiskt aldrig vart utanför Sverige på grund av flygrädsla (fast som jag inte längre har) och klaustrofobi men vill till Island eller USA, typ helst igår!
  • Gillar inte värme, har hellre -25 än +25.
  • Nattugla. Kan inte somna före klockan 01 även om klockan ringen 04.40 de flesta dagarna för mitt huve är som kreativast på kvällen och älskar att börja tänka på sånt som hur tvättmaskinen fungerar osv.
  • Har extremt, då menar jag extreeemt, dåligt vardagsminne minne. Så jag skulle ändå inte komma ihåg det jag legat och tänkt på som jag skrev ovan. Men jag har alltid almanackan och massa lappar med mig vars jag än går.
  • Kan sitta i flera timmar i streck med något jag gillar exempelvis att redigera bröllopsbilder och komma på att jag inte ätit något på hela dagen.

BRÖLLOP BLAND NATUREN.

Har du hittat hit för att du söker efter en bröllopsfotograf? Först och främst, stort grattis till bröllopet! Vilken fantastisk tid ni har framför er. Det finns så många bröllopsfotografer där ute idag och jag förstår att det inte är lätt att välja, mitt största tips är att det ska kännas som en ”perfect match” för er och även för fotografen för att få de bästa bilderna på er stora dag. Jag lägger stor vikt i att lära känna er vilket syns i bilderna då dom blir mer avslappnade när ni till känner personen som ska följa er som en fluga på väggen under dagen. Det ni ska göra är att kolla efter hur brudparen ser ut i fotografens bilder. Stämmer det in i hur ni vill att era bröllopsfoton ska kännas? Kolla också efter fotografens bildstil, gillar ni pastelligt så är jag kanske inte fotografen för er. Men gillar ni djupa, lyxiga och romantiska bilder så har ni hittat rätt!

Klicka er vidare nedan så får ni all info ni behöver och följ mig gärna på instagram @NorthernWeddingStories så kan vi lära känna varandra mer. Där lägger jag även upp massa tips inom bröllop som jag sett kan vara betydelsefulla under mina sex år som bröllopsfotograf. Ser fram emot att höra från er!

GRAVIDFOTON, EN LYXIG STUND FÖR DIG.

Att föreviga den första delen av det största i ditt liv är något som blir väldigt vackert att titta tillbaka till. Hur det än känns just nu så kommer det vara helt magiskt att titta tillbaka på hur fin du var i din gravidmage.

Jag kommer se till att du får en lyxig stund för dig själv, visa din styrka och kraftfullhet. Och se till att du känner dig vacker. Vi jobbar med enkla och naturliga poser och jag har en garderob med ett flertal lyxiga klänningar du får låna till din fotografering. Vi väljer plats att fota på efter hur du är som person. Exempelvis lugn och harmonisk, vid stranden i solnedgången. Eller stark och driven, på en klippa bland tallskog. En bukett eller blomsterkrans efter säsong ingår alltid i mina gravidfotograferingar. Och självklart ser jag till att du kommer ha både vatten, något gott att äta och toalett nära till hands under vår tid tillsammans och vi fotar i det tempo du känner känns bra för dig. Vill du ha med pappan eller storasyskon med på några bilder, inga problem! Men vi kommer mest fokusera på att du får en stund för dig. Intresserad? Klicka dig vidare nedan.

© Sanna Melander, Northern Wedding Stories 2020